Σταυρουλόπουλος Γεώργιος - Αλουμίνια & Σιδηροκατασκευές Πύργος Ηλείας

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Κουφώματα

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα κουφώματα

Η επιλογή του τύπου κουφώματος δεν είναι απλή υπόθεση και χρειάζεται να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχουν ανοιγόμενα, συρόμενα, ανασυρόμενα κουφώματα και φυσούνες. Εάν σας ρωτούσαμε ποιο τύπο κουφώματος θα διαλέγατε, θα μπορούσατε να μας απαντήσετε; Μάλλον όχι! Θα σας βοηθήσουμε δίνοντάς σας σημαντικές πληροφορίες ώστε να αποφασίσετε: οι τρεις πρώτοι σημαντικοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας είναι το πλάτος των ανοιγμάτων, ο διαθέσιμος εσωτερικός χώρος και οι επιδόσεις των κουφωμάτων.

Το ανοιγόμενο κούφωμα παρέχει πολύ καλά επίπεδα θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και στεγανότητας στον αέρα και στο νερό, αλλά δεν μπορεί να καλύψει μεγάλα ανοίγματα, συνήθως πάνω από 1,70 m πλάτος, ακόμη και με δίφυλλη μπαλκονόπορτα.

Το συρόμενο κούφωμα θα σας εξυπηρετήσει απόλυτα σε περίπτωση που χρειάζεστε να καλύψετε ανοίγματα μεγαλύτερα από 1,70m πλάτος. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το συρόμενο σύστημα θα σας βολέψει και όταν ο εσωτερικός χώρος είναι περιορισμένος.

Πέρα από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για την ασφάλεια του σπιτιού να γίνει σωστή επιλογή της πόρτας εισόδου καθώς είναι το κύριο σημείο παραβιάσεων σε διαρρήξεις. Η πόρτα εισόδου μπορεί επίσης να συντελέσει στην μείωση των ασφαλίστρων κλοπής.

Ο νέος τρόπος ζωής και το υψηλό ενεργειακό κόστος ψύξης και θέρμανσης επιβάλλουν πλέον τη χρήση κουφωμάτων με υψηλή τεχνογνωσία και αισθητική. Σε περίπτωση λοιπόν που έχετε αποφασίσει να αντικαταστήσετε τα κουφώματά σας, είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτείτε στην επιλογή των κατάλληλων κουφωμάτων, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό! Είμαστε εδώ για να σας διευκολύνουμε.